21 Kasım 2014 Cuma

Kıymalı Cevizli Tava Böreği

Malzemelerimiz
2 adet yufka
50 gr tereyağ
3-4 dilim cheddar peynırı

İç malzeme
150 gr kıyma
1 adet soğan
8-10 dal maydanoz
1 kahve fincanı kırık ceviz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağ
Tuz

Hazırlanışı
Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ alıp soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip tüm suyu çekilene kadar pişirin.
Salça ve baharatlarını ekleyip 3-4 dk kavurun.
Maydanoz ve cevizi ekleyip altını kapatın.
26 cm lik yanmaz tavayı tereyağ ile yağlayın.
1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekılde tavaya serin.
Yufkanın heryerını tereyağ ıle yağlayın.
2. Yufkanın yarısını parçalayarak tavaya yerleştirin.
Tereyağ ile yağlayın.
Kıymalı harcı tavaya yayın.
Üzerine peynırı yerleştirin.
Kalan yufkayı parçalayarak yerleştirin ve heryerını yağlayın.
Son olarak dışarı taşan yufkaları tavanın içine doğru kapatın.
En üstüde tereyağ ile yağlayın.
Ocağın en küçük gözünde ilk önce bir tarafını pişirin.
Tamamen kızaran yüzeyi tabak yardımı ile ters çevırıp diğer tarafıda pişirin.
Tavanın kapağı kapalı şekılde 15 dk dınlendırın.
Pişme sırasındada tavanın kapağı kapalı kalsın.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
2. Yuf

2 yorum:

  1. ben pek kıymalı yıyemesemde çıtır çıtır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template