5 Aralık 2014 Cuma

Cheesecake Tarifi ( Peykek Tarifi)


Malzemelerimiz
Taban için
2 paket burçak bisküvi
75 gr tereyağ veya margarin
1 su bardagı kırık fındık ceviz karışımı
3 yemek kaşığı süt

Krema malzemesi
350 gr labne peynırı
200 ML Çiğ krema
2 yumurta+1 yumurta sarısı
1 su bardagı şeker(200 ML bardak boyutu)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Üzeri için
İstediğiniz çeşit sos




Hazırlanışı
26 cm lik kelepçeli kalıbınızın etrafını iki kat alimünyum folyo ile sarın taban kısmınada yağlı kağıt serin.
Taban için olan bisküvi ve fındık ceviz karışımını robottan geçirin.
Tereyağ ve sütü ekleyip karıştırın.
Kalıbın tabanına bisküvili karışımı serip kaşık ile bastırarak sıkışlaştırın kenarlardan hafif taşırın.
Hazır olan tabanı buzdolabına alın.
Fırını 160 dereceye ayarlayın , dayanıklı bir kâseye su koyarak fırının içine yerleştırın.
Çiğ krema ve labne peynırını 1 dk çırpın.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurtaları ve yumurta sarını teker teker ekleyerek çırpın.
Son olarak un,nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Buzdolabındaki tabanı çıkarıp bu kremayı üzerine dökün.
Kalıbı 7-8 kez tezgaha dikkatlıce vurun kremanın içindeki hava kabarcıkları çıksın.
Bu işlemi yaparken kabarcıkların çıkıp patladığını göreceksiniz.
Önceden ayarlamış olduğumuz fırında hiç kapağını açmadan 50 dk pişirin.
Süre dolunca fırının kapağını hafifçe aralayın ve tamamen soğuyana kadar fırının içinde bekletin.
Cheesecake tamamen soğuyunca istediğiniz sosu ılık olarak üzerine yayın.
En az 6-8 saat bekletin.
Ben tabanı çıkabılen tart kalıbı kullandım ancak benım kalıbım seramik kaplama o yüzden kenarları rahat ayrıldı diğer kalıplarda denemedım.
Afıyet olsun.
Sevgilerimle

4 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.olsa bir dilim şimdi harika olurdu.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Enfes görünüyor, ellerinize sağlık!!
    Ben de ara ara cheesecake yapıyorum, evdekiler beğeniyle yiyorlar. Lakin yeterince kabarmıyor, kabarsa da hemen sönüyor. Acaba fırından çıkardıktan sonra ne kadar süre bekletmeliyim, iyice soğuması gerek demişsiniz? Bir de kabartma tozu kullanıp denesem mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inci hanım Cheesecake kabarmaz zaten evden piştikten sonra bır mıktar sonmesı normal sayılır asla kabartma tozu kullanmayın sevgılerımle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template