4 Aralık 2014 Perşembe
Kuru Erikli ve Kuru Kayısılı Kuzu İncik
Malzemelerimiz
2 adet kuzu incik
4 adet kuru erik
4 adet kuru kayısı
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
3 yemek kaşığı domates sos veya 1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kekik
Karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
İncikleri bırkaç dakıka çevırın hafıften kızarsınlar.
Geriye kalan tüm malzemeyi irice doğrayıp ekleyin.
Uzun süre pişeceği için hepsi eriyecekler.
Baharatlarını ilave edin.
Etlerin üzerini 2 parmak gececek kadar sıcak su ekleyin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
1 saat 15 dk pişmeye bırakın.
Ocağın en küçük gözünü kısık ateşe alarak yavaş pişirim yapın.
Patates püresi ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
2 adet kuzu incik
4 adet kuru erik
4 adet kuru kayısı
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
3 yemek kaşığı domates sos veya 1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kekik
Karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
İncikleri bırkaç dakıka çevırın hafıften kızarsınlar.
Geriye kalan tüm malzemeyi irice doğrayıp ekleyin.
Uzun süre pişeceği için hepsi eriyecekler.
Baharatlarını ilave edin.
Etlerin üzerini 2 parmak gececek kadar sıcak su ekleyin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
1 saat 15 dk pişmeye bırakın.
Ocağın en küçük gözünü kısık ateşe alarak yavaş pişirim yapın.
Patates püresi ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder