22 Aralık 2014 Pazartesi

Kalpli Mini Cheesecake



Malzemelerimiz
Taban için
1 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı  çekılmış ceviz
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1-2 yemek kaşığı süt
50 gr erimiş tereyağ



Kreması için
200 gr labne peyniri
150 gr Çiğ krema
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
1 buyuk çay bardagı şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 damla gıda boyası



Üzeri için
Çikolata sos(hazır olanlardan)
Şekerleme
Nane yaprakları





Hazırlanışı
Burçak bisküvi,fındık ve cevizi robottan geçirin.
Tereyağını eritip ekleyip karıştırın.
Silikon kalıplara 2 tatlı kaşığı kadar paylaştırın ve çay kaşığı ile bastırarak düzeltin.
Hazır olan tabanları buzdolabına beklemeye alın.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Fırının içine ısıya dayanıklı bır kâseye su koyarak yerleştırın.
Krema ve labne peynırını mikserin en düşük kademesinde çırpın.
Şekeri ekleyip çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyip 5 dk düşük kademede çırpın.
Son olarak un,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırpın ama fazla değil.
Buzdolabına koyduğumuz taban kısmı çıkarın hazırladığınız karışımın yarısını kalıplara paylaştırın.
Kalan yarısına 1 damla gıda boyasını ekleyip paylaştırın.
Cheesecakeleri fırına koyup 30 dk kapağını açmadan pişirin.
Süre dolunca fırını kapatın ancak Cheesecakeleri fırından çıkarmayın 30 dk kapalı fırının içinde kalsın.
Fırından çıkardıktan sonra tezgahta tamamen soğuyana kadar bekletin .
Dolapta 3-4 saat bekletin.
Üzerini istediğiniz şekılde süsleyin.
Muffin kalıpları buyuk boy olmalı yoksa krema kısmı fazla gelebilir.
Silikon kalıplara yapışmadan rahat çıkıyor eğerki Teflon kalıbınız var ise mutlaka kağıt kalıplar yerleştırın içine.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template