22 Aralık 2014 Pazartesi

Karamel Soslu Cheesecake



Malzemelerimiz
Taban için
1 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı Çekılmış ceviz
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 yemek kaşığı süt
50 gr erimiş tereyağ



Kreması için
200 gr labne peyniri
150 gr Çiğ krema
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
1 buyuk çay bardagı şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya



Üzeri için
Karamel ve cıkolata sos ( hazır olanlardan)



Hazırlanışı
Burçak bisküviyi,fındık ve cevizi robottan geçirin.
Tereyağını ekleyip karıştırın.
Muffın kalıplarına paylaştırın ve çay kaşığı ile bastırarak düzeltin.
Hazır olan tabanları buzdolabına beklemeye alın.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Dayanıklı bir kase içine su koyup fırının için yerleştirin.
Krema ve labne peynırını mikserin en düşük kademesinde çırpın.
Şekeri ekleyip çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyip 5 dk düşük kademede çırpın.
Son olarak un,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırpın ama fazla değil.
Buzdolabına koyduğumuz taban kısmı çıkarın hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın.
Cheesecakeleri fırına koyup 30dk kapağını açmadan pişirin.
Süre dolunca fırını kapatın ancak Cheesecakeleri fırından çıkarmayın 30 dk kapalı fırının içinde kalsın.
Fırından çıkardıktan sonra tezgahta tamamen soğuyana kadar bekletin .
Dolapta 3-4 saat bekletin.
Bekleme bıtınce karamel sos ile üzerini kaplayın.
İstediğiniz şekılde süsleyin.
Silikon kalıplara yapışmıyor ancak Teflon kalıp kullanacaksanız mutlaka kagıt muffın kalıpları yerleştırın.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle



2 yorum:

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template