2 Aralık 2014 Salı
Açma Tarifi
Malzemelerimiz
2 su bardagı ılık süt
1 su bardagı sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için
Oda ısısında tereyağ
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pudra şekeri
Susam,ayçekirdeği içi
Hazırlanışı
Açma hamuru için tüm malzemeleri hamur kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini örtüp iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakalım.
Kullanacağımız zemını sıvı yağ ile yağlayalım.
Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
Merdane yardımıyla ince uzun açalım.
Oda ısısına getirdiğimiz tereyağ ıle heryerını yağlayalım.
Rulo sarıp kendı etrafında dönderelım.
Fırın tepsisine dizelim.
Yumurta sarısı ve pudra şekerini çırpalım.
Açmaların üzerine sürelim.
Susam ve ayçekirdeği içi serpelım.
180 derece soğuk fırına atıp güzelce kızarana kadar pişirelim.
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ML .
Ortalama 18 adet açma çıkıyor.
Pudra şekerini yumurta sarısına ekleme amacımız daha ıyı kızarıp hoş bi renk alması için.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
2 su bardagı ılık süt
1 su bardagı sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için
Oda ısısında tereyağ
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pudra şekeri
Susam,ayçekirdeği içi
Hazırlanışı
Açma hamuru için tüm malzemeleri hamur kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini örtüp iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakalım.
Kullanacağımız zemını sıvı yağ ile yağlayalım.
Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
Merdane yardımıyla ince uzun açalım.
Oda ısısına getirdiğimiz tereyağ ıle heryerını yağlayalım.
Rulo sarıp kendı etrafında dönderelım.
Fırın tepsisine dizelim.
Yumurta sarısı ve pudra şekerini çırpalım.
Açmaların üzerine sürelim.
Susam ve ayçekirdeği içi serpelım.
180 derece soğuk fırına atıp güzelce kızarana kadar pişirelim.
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ML .
Ortalama 18 adet açma çıkıyor.
Pudra şekerini yumurta sarısına ekleme amacımız daha ıyı kızarıp hoş bi renk alması için.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor:)
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım sevgılerımle
Sil