11 Ocak 2015 Pazar

Rulo Börek Tarifi

Malzemelerimiz
Hamur malzemeleri
1 su bardagı ılık süt
Yarım su bardagı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Hamurları yağlamak için
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Yarım çay bardagı tereyağ( eritilmiş)

İç malzemeleri
3 adet haşlanmış patates
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
200 gr labne peynırı( suyu süzülmüş)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Maydanoz
Dereotu
Karabiber
Kimyon
Nane
Tuz

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pekmez
Susam
Çörekotu


Hazırlanışı
Ilk önce hamurumuzu hazırlayıp mayalanmaya bırakacağız.
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip 10 dk aktifleşmesını bekleyelim.
Sıvıyağı ekleyip karıştıralım.
Un ve tuzu ekleyip 10 dk yoğuralım.
Unu azar azar ele yapışmayana kadar eklıyoruz.
Kulak memesi kıvamında yanı orta sertlıkte bır hamur elde edecegız kesınlıkle sert bır hamur olmamalı.
Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanırken iç malzemeyi hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp soğanları pembeleştirelim.
Salçayı ekleyelim kavuralım.
Haşlanmış patatesleri ekleyip 1-2 dk çevirelim.
Altını kapatıp ılıdıktan sonra labne,maydanoz,dereotu ve baharatlarını ekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp tekrar yoğuralım.
6-8 bezeye ayıralım.
Bezeleri tek tek pasta tabagı buyuklugunde açalım.
Tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile hamurların üstlerini yağlayıp hepsini üst üste koyalım.
10 dk dinlendirelim.
Dinlenen hamurlardan 1 tanesini tezgaha alalım.
Kenarlarından yavaş yavaş çekerek büyütelim inceltelim.
Bu aşamada yırtılması sorun degıl zaten katlayacağız.
Incelttiğimiz hamuru küçük zarf gibi katlayalım.
İç harçtan koyup rulo saralım.
Fırın tepsisine yerleştirelim.
Kalan hamurlarada tek tek aynı işlemi uygulayalım.
Yumurta sarısı ve pekmezi çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
Çörekotu ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Sevgılerımle






4 yorum:

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template