Frambuaz Soslu Puding (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 250 gr frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 su bardağı su
Frambuaz Soslu Puding (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı
- Puding için şeker ile yumurtayı beyazlayana kadar çırpın.
- Kalan malzemeleri ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Ocağa alıp göz göz olup kaynayınca altını kapatın.
- Tereyağ ve vanilyasını ekleyip mikser ile 5 dakika çırpın.
- Bardaklara sıcakken paylaştırın.
- Sos için frambuaz ve şekeri karıştırıp tencerede 10 dakika bekletin.
- Nişastayı yarım bardak suda açın ve tencereye ekleyin.
- Kalan 1 su bardağı suyu da tencereye alıp karıştırın.
- Göz göz olup kaynayan kadar pişirin.
- Sosu da bardaklara paylaştırın.
- Buzdolabında en az 6 saat bekletin.
- Dilediğinizce süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder