27 Temmuz 2018 Cuma

Heidi'nin Ekmeği (Ekşi Mayali Ekmek)


Heidi’nin Ekmeği (Eksi Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr beyaz un
  • 50 gr sarı un
  • 50 gr tam buğday unu
  • 265 gr su
  • 75 gr eksi maya
  • 6 gr tuz
Hazırlanışı
Merhaba yine eksi mayali ekmek tarifi veriyorum.
Minik, tombul ve göbekli olduğu için bana Heidi çizgi filmindeki ekmekleri hatırlattı. Evde buzdolabınızda eksi mayanız var ise işimiz çok kolay. Hemen ana mayamızdan bir parça alarak 75 gr lık bir on maya hazırlayalım.
Tarife geçiyorum.
  1. Un, su ve eksi mayayı pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
  2. 45 dakika dinlendirelim.
  3. Süre sonunda tuzunu ekleyip yoğuralım 4-5 dakika kadar.
  4. Hamuru yağladığınız bir kalıba alın ve 30 dakika dinlendirin.
  5. Sonra hamuru zarf gibi katlayıp geri kaba koyun.
  6. Toplamda 3 defa bu işlemi tekrarlayın ve hamuru bir saat mayalanmaya bırakın.
  7. Sonra şekil verip buzdolabına kaldırın.
  8. Hamuru 18 saat buzdolabında bekletin.
  9. Fırını 250 dereceye ayarlayın içine kapaklı dokum tencereyi koyup 20 dakika ısıtın.
  10. Tencere ısınınca dolaptan hamuru çıkarıp jiletle kesik atın ve hızlıca tencereye alin.
  11. 250 derecede 20 dakika pisince kapağını açın.
  12. 230 dereceye düşürün 20 dakika daha pişsin.
  13. Son olarak tencereden çıkarıp 10 dakika daha pişirin.
  14. Soğumadan asla kesmeyin.
    Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template