11 Temmuz 2018 Çarşamba

Kibris Tatlisi Tarifi



Kibris Tatlisi Tarifi İçin Malzemeler

  • Kek için
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya


  • Uzeri için
  • Hindistan cevizi
  • Frambuaz
  • Antep fistigi


Kibris Tatlisi Tarifi Yapılışı


Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz.
Şeker ve suyu 15 dk kaynatalım.
Altini kapatıp vanilya ekleyelim.
Sogumaya bırakalım.
Kek için yumurta ve şekeri 5 dk cirpalim.
Kalan malzemeleri ekleyip karistiralim.
Koyu kivamli bir hamur olacak endişelenmeyin.
Buyuk dikdortgen borcama hamuru yayalim.
160 derece fırında 30- 35 dk kontrollu pişirelim.
Pistikten sonra soğuk serbeti hemen üzerine gezdirelim.
Krema için krem santi haric diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
Kremayi pişirdikten sonra krem santiyi ekleyip 6-7 dk cirpalim.
Serbetli kekin üzerine kremayi yayalim.
Kremanin üzerini hindistan cevizi ile kaplayalim.
Istedigimiz gibi susleyelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle





0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template