Kibris Tatlisi Tarifi İçin Malzemeler
- Kek için
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Uzeri için
- Hindistan cevizi
- Frambuaz
- Antep fistigi
Kibris Tatlisi Tarifi Yapılışı
Altini kapatıp vanilya ekleyelim.
Sogumaya bırakalım.
Kek için yumurta ve şekeri 5 dk cirpalim.
Kalan malzemeleri ekleyip karistiralim.
Koyu kivamli bir hamur olacak endişelenmeyin.
Buyuk dikdortgen borcama hamuru yayalim.
160 derece fırında 30- 35 dk kontrollu pişirelim.
Pistikten sonra soğuk serbeti hemen üzerine gezdirelim.
Krema için krem santi haric diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
Kremayi pişirdikten sonra krem santiyi ekleyip 6-7 dk cirpalim.
Serbetli kekin üzerine kremayi yayalim.
Kremanin üzerini hindistan cevizi ile kaplayalim.
Istedigimiz gibi susleyelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder