Baharatlı Kurabiye (Tam Buğday Unlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tuzsuz tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 100 gr pudra şekeri
- 5 gr kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı su
- 100 gr ceviz
- 50 gr damla çikolata
- 300 gr tam buğday un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Çay kaşığının ucu ile karanfil
- 1 kakulenin tohumu
Baharatlı Kurabiye (Tam Buğday Unlu) Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, yumurta ve şekeri karıştıralım.
- Su, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
- En son cevizi ve çikolatayı ekleyip karıştıralım ama çok değil.
- Hamuru 45 dk buzdolabında bekletelim.
- İstediğimiz şekli verip 170 derece fanlı ayarda 20 dk kontrollü pişirelim.
- Altları kızaracak.
- 25 adet 30 gr lik kurabiye çıkıyor.
- Soğuduktan sonra servis ediniz. Afiyet olsun. Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder