Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 adet olgun muz
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağ
- 100 gr çikolata
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritip içine çikolatayı ekleyelim, tereyağının sıcaklığı ile erimesini sağlayalım.
- 3 yumurta, şeker ve muzu rondodan geçirelim.
- Yumurtalı karışıma tereyağlı çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Son olarak un, kakao ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Baton kek kalıbına alalım.
- Ön ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk kontrollü pişirelim.
Not: Kekte süt veya yoğurt yoktur.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder