16 Ağustos 2018 Perşembe

Ekşi Mayalı Ekmek


Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr beyaz un
  • 100 gr tam buğday unu
  • 50 gr sert sarı buğday unu
  • 75 gr ekşi maya
  • 7 gr tuz+20 gr su
  • 270 gr su

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

Un su ve ekşi mayayı yoğurup 1 saat üzeri kapalı bekletelim.
Süre dolunca tuz ve 20 gr suyu ekleyip tekrar yoğuralım.
30 dk sonra ilk katlama işlemini gerçekleştirelim.
30 dk aralıklarla toplam 4 katlama yapalım.
Katlamalar bitince 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamura şekil verip mayalama sepetine alalım.
Buzdolabına kaldırıp 18 saat bekletelim.
Fırını ve döküm tencereyi 20 dk 250 derecede ısıtalım.
Isınan tencereye ekmek hamurunu koyup vakit kaybetmeden fırına koyalım.
İlk 30 dk kapaklı 250 derecede pişirelim.
Ardından ısıyı 210 a düşürüp kontrollü pişirelim.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template