9 Ağustos 2018 Perşembe

Erikli Kek Tarifi

Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Erikli kısım için;
  • 3 adet iri kırmızı erik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Kek için;
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağ (3 tepeleme yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı kefir veya 1su bardağı koyu ayran
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Erikli Kek Tarifi Yapılışı

  1. 24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
  2. Erikli kısım için limon suyu, şeker ve nişastayı karıştırın.
  3. Dilim dilim kestiğiniz erikleri sosa bulayıp kalıbın tabanına dizin.
  4. Kek için yumurta ve şekeri 5 dk çırpın.
  5. Eritilmiş ılımış tereyağını ekleyin.
  6. Kefirinizi (veya ayranı) ekleyin.
  7. Kalan malzemeleri de ekleyip çırpın.
  8. Koyu kıvamlı bir kek hamuru olmalı.
  9. Eriklerin üzerine kek hamurunu dökün.
  10. 180 derece fırında 45 dk kontrollü pişirin.
  11. Tamamen soğuduktan buzdolabına kaldırın.
  12. Servis edeceğiniz zaman dikkatlice ters çevirip servis tabağına alın.







0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template