Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet iri kırmızı erik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağ (3 tepeleme yemek kaşığı)
- 1 su bardağı kefir veya 1su bardağı koyu ayran
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Erikli Kek Tarifi Yapılışı
- 24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
- Erikli kısım için limon suyu, şeker ve nişastayı karıştırın.
- Dilim dilim kestiğiniz erikleri sosa bulayıp kalıbın tabanına dizin.
- Kek için yumurta ve şekeri 5 dk çırpın.
- Eritilmiş ılımış tereyağını ekleyin.
- Kefirinizi (veya ayranı) ekleyin.
- Kalan malzemeleri de ekleyip çırpın.
- Koyu kıvamlı bir kek hamuru olmalı.
- Eriklerin üzerine kek hamurunu dökün.
- 180 derece fırında 45 dk kontrollü pişirin.
- Tamamen soğuduktan buzdolabına kaldırın.
- Servis edeceğiniz zaman dikkatlice ters çevirip servis tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder