8 Ağustos 2018 Çarşamba

Ekşi Mayalı Ekmek



Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr beyaz un
  • 65 gr tam buğday unu
  • 35 gr sert sarı buğday unu
  • 70 gr ekşi maya
  • 275 gr su
  • 6 gr tuz +10 gr su

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

Ön bilgi; 70 gr ekşi mayayı anamayadan 10 gr alarak 30 gr su ve 50 gr un ile besledim.
10 saat beklettim. 
Un, su ve ekşi mayayı yoğurup 1 saat bekletelim. 
1 saat sonunda tuzunu ve 10 gr suyunu ekleyip tekrar yoğuralım. 
Ardından her 30 dk da bir kere toplam 4 kez katlayalım. 
1saat mayalandırıp şekil verip mayalama sepetine alalım. 
Oda sıcaklığında sepette 1 saat beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. 
18 saat buzdolabında dinlendikten sonra buzdolabından çıkarıp oda ısısında 20 dk dinlendirelim. 
Bu arada 250 derece fırında döküm tencereyi 20 dk ısıtalım. 
Ekmeği tencereye alıp 20 dk 250 derecede ardından 220 dereceye düşüp kontrollü pişirelim. 
Tamamen soğuyunca dilimleyelim. 
Not: Mayalanma ve katlanma aşamalarında hamurun üzerini mutlak örtün ki kurumasın. 
Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template