6 Ağustos 2018 Pazartesi

Pirzola Kapama Tarifi


Pirzola Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 kalem pirzola
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3 adet küçük domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 su bardağı iri bulgur
  • Kuru Reyhan
  • Karabiber
  • Tuz

Pirzola Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencereye bulgur ve reyhan hariç tüm malzemeyi koyup üzerine 4,5 su bardağı su ekleyin ve 20 dk pişirin.
  2. Bulguru yıkayın borcamın tabanına serin.
  3. Pişen pirzolaları yerleştirin.
  4. Tenceredeki et suyunu ve sebzeleri ölçerek 4 su bardağı bulgurların üzerine koyun.
  5. Eksik gelirse normal su ilave edin.
  6. En üste kuru reyhan serpiştirin.
  7. 250 derece ön ısıtılmış alt üst fırında 25 dk pişirin.
  8. Fırını kapatınca yemeği 10 dk kadar içinde bırakıp sonra çıkarın.
    Sıcak servis edin.
    Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template