Pirzola Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 kalem pirzola
- 10-12 adet arpacık soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil biber
- 3 adet küçük domates
- 2 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 su bardağı iri bulgur
- Kuru Reyhan
- Karabiber
- Tuz
Pirzola Kapama Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tencereye bulgur ve reyhan hariç tüm malzemeyi koyup üzerine 4,5 su bardağı su ekleyin ve 20 dk pişirin.
- Bulguru yıkayın borcamın tabanına serin.
- Pişen pirzolaları yerleştirin.
- Tenceredeki et suyunu ve sebzeleri ölçerek 4 su bardağı bulgurların üzerine koyun.
- Eksik gelirse normal su ilave edin.
- En üste kuru reyhan serpiştirin.
- 250 derece ön ısıtılmış alt üst fırında 25 dk pişirin.
- Fırını kapatınca yemeği 10 dk kadar içinde bırakıp sonra çıkarın.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder