1 Ağustos 2018 Çarşamba

Sandviç Poğaça


Hamur için 
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Aralara sürmek;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
İç malzeme;
  • Kaşar
  • Domates
  • Salatalık
  • Yeşillik

Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim.
  2. Kalan malzemeyi ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru 30-40 dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar koparalım.
  5. Hamuru fincan tabağı büyüklüğünde açalım.
  6. Her yerine sıvı yağ sürüp dörde katlayalım.
  7. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  9. 200 derece fırında kontrollü pişirelim.
  10. Fırından çıkıp hafif soğuyunca arasına iç malzemelerini koyalım.
    Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template