1 Ağustos 2018 Çarşamba

Tombik Ekmek (Ekşi Mayalı Ekmek)


Tombik Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr beyaz un
  • 50 gr sarı un
  • 50 gr tam buğday unu
  • 75 gr ekşi maya
  • 7 gr tuz
  • 285 gr su

Tombik Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi Yapılışı

Merhabalar biliyorum sanki hep aynı ekmek tarifini veriyor gibi oluyorum.Ekşi maya yapanlar bilir ki bu tariflerde en ufak oynama ile farklı ekmekler ortaya çıkıyor ilgi duyanlar için buraya bırakmak istedim.
  1. Un, su ve mayayı yoğurup 1 saat bekletelim.
  2. 1 saat sonunda tuzunu ekleyip tekrar yoğuralım.
  3. Ardından her 30 dk da bir kere toplam 4 kez katlayalım.
  4. 1, 5 saat mayalandırıp dolaba kaldıralım.
  5. 14 saat buzdolabında dinlendikten sonra buzdolabından çıkarıp oda ısısında 20 dk dinlendirelim.
  6. 250 derece fırında döküm tencereyi 20 dk ısıtalım.
  7. Ekmeği tencereye alıp 20 dk 250 derecede ardından 230 dereceye düşüp kontrollü pişirelim.
    Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template