3 Eylül 2018 Pazartesi

Karışık Turşu Tarifi


Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 kg acur
  • 1, 5 kg kornişon salatalık
  • 1 kg havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 2 adet limon
  • 24 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 2 yemek kaşığı kişniş tohumu
  • 125 gr kaya tuz
  • 2, 5 litre içme suyu
  • 2, 5 litre üzüm sirkesi
  • 2 adet 5 litre kavanoz

Karışık Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkayıp kurutalım.
  2. Kavanozları kaynar sudan geçirip steril edelim.
  3. Tuzu 2, 5 litre suda eritelim.
  4. Kavanozun dibine 12 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı kişniş koyalım.
  5. Sebzeleri sırası ile zevkimize göre sıralayıp dizelim.
  6. Aralara maydanoz ve dereotu eklemeyi unutmayalım.
  7. Kavanozun en üstüne maydanoz ve dereotundan koyalım ve tohumlardan serpiştirelim.
  8. 1 limonun suyunu sıkıp ekleyelim.
  9. Kavanozun yarısına kadar sirke, kalan kısmına tuzlu sudan ekleyelim.
  10. Kapağını kapatalım.
  11. Diğer kavanozada aynı işlemi uygulayalım.
  12. Kavanozların altına bir tabak koyup serin bir yere kaldıralım.
  13. Malzemeler 2 adet 5 litre kavanoz için uygundur.
    Bu ölçüler tam gelmektedir.
    Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template