Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5 kg acur
- 1, 5 kg kornişon salatalık
- 1 kg havuç
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2 adet limon
- 24 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı hardal tohumu
- 2 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 125 gr kaya tuz
- 2, 5 litre içme suyu
- 2, 5 litre üzüm sirkesi
- 2 adet 5 litre kavanoz
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı
- Tüm sebzeleri yıkayıp kurutalım.
- Kavanozları kaynar sudan geçirip steril edelim.
- Tuzu 2, 5 litre suda eritelim.
- Kavanozun dibine 12 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı kişniş koyalım.
- Sebzeleri sırası ile zevkimize göre sıralayıp dizelim.
- Aralara maydanoz ve dereotu eklemeyi unutmayalım.
- Kavanozun en üstüne maydanoz ve dereotundan koyalım ve tohumlardan serpiştirelim.
- 1 limonun suyunu sıkıp ekleyelim.
- Kavanozun yarısına kadar sirke, kalan kısmına tuzlu sudan ekleyelim.
- Kapağını kapatalım.
- Diğer kavanozada aynı işlemi uygulayalım.
- Kavanozların altına bir tabak koyup serin bir yere kaldıralım.
- Malzemeler 2 adet 5 litre kavanoz için uygundur.
Bu ölçüler tam gelmektedir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder