15 Eylül 2018 Cumartesi

Mor Havuçlu Ekşi Mayalı Ekmek


Mor Havuçlu Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Ön maya için
  • 30 gr ekşi maya
  • 30 gr un
  • 30 gr içme suyu
  • Ekmek için
  • 90 gr ekşi maya ( yukarda hazırladığımız)
  • 200 gr beyaz un
  • 50 gr sarı sert buğday unu
  • 115 gr tam buğday unu
  • 280 gr havuç suyu
  • 7 gr tuz
  • Mor havuç suyu için
  • 2 adet mor havuç
  • 1 büyük bardak su

Mor Havuçlu Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

Havuçları rendeleyip tencereye alalım.
Üzerine suyu ekleyip kaynatalım, tüm rengini bıraksın.
Soğuyunca süzüp kenara alalım.
Buzdolabında bekleyen ana ekşi mayamızdan 30 gr alalım, oda ısısında 1 saat bekletelim.
Bu 30 gr ekşi maya ile 30 gr su ve 30 gr unu karıştıralım.
Mayamız 4 saat beklesin üzerinde baloncukları görelim.
Un, havuç suyu ve mayayı karıştırıp 6-7 dk yoğuralım.
Üzerini kapatıp 1 saat bekletelim.
1 saat sonunda tuzunu ekleyip tekrar yoğuralım.
Hamuru tabanını yağladıgımız bir kaba alalım.
30 dk sonra hamurun kenarlarından çekerek zarf gibi katlayalım.
30 dk ara ile toplam 4 kez bu katlama işlemini yapalım.
Katlama bitince hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru şekil verip mayalama sepetine alalım.
19 saat buzdolabında bekletelim.
Süre sonunda döküm tenceremizi boş olarak fırına koyalım.
250 derecede 30 dk ısıtalım.
Isınan tencereye buzdolabından çıkardığımız ekmeği koyalım.
250 derecede 30 dk kapaklı, 15 dk üzeri açık kontrollü pişirelim.
Fırından çıkan ekmeği tel üzerine alıp 3 saat soğumasını bekleyip sonra keselim.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template