Kurutulmuş Sebze Çeşnisi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg havuç
- 1 kg kapya biber
- 1/2 (yarım) kg yeşil biber
- 1 demet yeşil soğan
- 2 kg yumuk domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kurutulmuş Sebze Çeşnisi Tarifi Yapılışı
Bu sebze karışımını çorbalara, pilavlara, sulu yemeklere kısaca her şeye kullanabilirsiniz. Yapımı çok kolay ama kullanırken gerçekten neye koyarsanız koyun ekstra lezzet. .
- Yeşil soğanı minik minik doğrayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Az güneş gören yere koyun çok hızlı kurur.
- Havuçları minik minik doğrayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. İki gün güneşli yerde sonrası gölgede kurutun.
- Biberleri minik doğrayın. Biberler özellikle kapya sulu olduğundan çok güneş alan yere serin. Kesinlikle biberler üst üste gelmesin küflenir. Tamamen kuruyana kadar güneşte kalsın.
- Domatesler içi etli az sulu olanlardan tercih edin. Domatesleri dörde bölüp, üzerine tuz gezdirin. Çok güneş alan yere serin. Kuruyana kadar güneşte kalsın.
- Sebzeleri ara ara karıştırmayı unutmayın eşit kurusunlar.
- Sebzelerden en geç domates kuruyor, domatesler kuruyunca mutfak makası ile doğrayıp küçültün.
- Tüm sebzeleri karıştırıp, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bez torba veya kavanoza koyup, serin yere kaldırın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder