17 Eylül 2018 Pazartesi

Kurutulmuş Sebze Çeşnisi


Kurutulmuş Sebze Çeşnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 kg kapya biber
  • 1/2 (yarım) kg yeşil biber
  • 1 demet yeşil soğan
  • 2 kg yumuk domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kurutulmuş Sebze Çeşnisi Tarifi Yapılışı

Bu sebze karışımını çorbalara, pilavlara, sulu yemeklere kısaca her şeye kullanabilirsiniz. Yapımı çok kolay ama kullanırken gerçekten neye koyarsanız koyun ekstra lezzet. .
  1. Yeşil soğanı minik minik doğrayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Az güneş gören yere koyun çok hızlı kurur.
  2. Havuçları minik minik doğrayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. İki gün güneşli yerde sonrası gölgede kurutun.
  3. Biberleri minik doğrayın. Biberler özellikle kapya sulu olduğundan çok güneş alan yere serin. Kesinlikle biberler üst üste gelmesin küflenir. Tamamen kuruyana kadar güneşte kalsın.
  4. Domatesler içi etli az sulu olanlardan tercih edin. Domatesleri dörde bölüp, üzerine tuz gezdirin. Çok güneş alan yere serin. Kuruyana kadar güneşte kalsın.
  5. Sebzeleri ara ara karıştırmayı unutmayın eşit kurusunlar.
  6. Sebzelerden en geç domates kuruyor, domatesler kuruyunca mutfak makası ile doğrayıp küçültün.
  7. Tüm sebzeleri karıştırıp, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bez torba veya kavanoza koyup, serin yere kaldırın.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template