25 Eylül 2018 Salı

Tereyağlı Sebzeli Peynirli Gül Böreği


Tereyağlı Sebzeli Peynirli Gül Böreği

Tereyağlı Sebzeli Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka (1 kg)
  • 500 gr tam yağlı beyaz peynir
  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Haşhaş

Tereyağlı Sebzeli Peynirli Gül Böreği Tarifi Yapılışı

Önce içimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Tavaya zeytinyağını alıp minik minik doğradığımız soğan, havuç ve biberleri soteleyelim.
Altını kapatınca maydanoz ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra peynir ile karıştırıp kenara alalım.
Tereyağını eritelim.
İlk yufkayı tezgaha serelim.
Bıçak ile dört eşit parçaya bölelim. (Fotoğraflar yardımcı olacaktır. )
İlk parçayı alıp her yerine tereyağ sürelim.
Yufkanın geniş kısmına iç harçtan koyup rulo saralım.
Kendi etrafında dolayıp şekil verelim.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağ, 1tatlı kaşığı tereyağı karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
Böreklerin üzerine haşhaş serpelim.
Tamamen kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template