Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- Yeteri kadar asma yaprağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
Tüm sebzeleri minik minik doğrayalım.
Pirinç ve bulguru birkaç su yıkayıp sebzelere ilave edelim.
Son olarak baharat ve yağını ekleyip harmanlayalım.
Asma yaprağını tezgaha serip içten yayalım.
Kenarları kapatıp sıkıca rulo saralım.
Tencerenin tabanına birkaç yaprak serelim.
Sardığımız yaprakları sıkıca tencereye dizelim.
Sıkı olmaz ise dağılır.
Sarmaların üzerine birkaç yemek kaşığı zeytinyağ gezdirelim.
En üste dolma taşı koyalım ağırlık yapıp yemek kaynarken dağılmasın diye.
Sarmaların üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder