Ekşi Mayalı Tost Ekmeği
Ekşi Mayalı Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 90 gr taze ekşi maya ( iki defa eşit beslenmiş)
- 200 gr beyaz un
- 150 gr sarı sert buğday unu
- 50 gr irmik unu (irmiği kendim robotta çektim)
- 1 yumurta
- 25 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 130 ml süt
- 130 ml su
- 10 gr şeker
- 7 gr tuz
Ekşi Mayalı Tost Ekmeği Tarifi Yapılışı
Mayanız hazır olunca 20 gr su ve 7 gr tuzu kenara ayırın.
Kalan malzemelerin hepsini 7-8 dk yoğurun ve üzerini streç film ile kapatın.
1 saat sonra ayırdığımız tuz ve suyu ekleyip 5 dk daha yoğuralım.
30 dk aralıklarla 4 kez katlama yapalım.
Ardından 1, 5 saat mayalanması için bırakalım.
Mayalanan hamuru nazikçe şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz baton kalıba alalım.
1 saat kalıbında mayalandıralım.
Buzdolabına kaldırıp en az 1 gün dolapta bekletelim. (30 saat beklettim)
Pişirmeden 1-2 saat önce buzdolabından çıkarıp oda ısısına gelip bir miktar mayalanmasını bekleyelim.
Fırını 210 dereceye ısıtıp içine bir kase su koyalım.
Ekmeği gözlemleyerek pişirelim.
Pişme süresi fırından fırına değişecektir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder