Havuçlu Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 büyük havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı su
- Tuz
Havuçlu Üzümlü Pilav Tarifi Yapılışı
- Kuş üzümlerini 30 dk sıcak suda bekletelim.
- Havucu rendeleyelim yada robottan geçirelim.
- Pirinçleri bol suda birkaç kez yıkayıp, süzülmeye bırakalım.
- Tencereye zeytinyağını alıp havuçları suyunu çekene kadar soteleyelim.
- Tereyağı ve pirinci ekleyip 5 dk kavuralım.
- Üzüm, nohut, tuz ve suyu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Tüm suyunu çekince kapakla tencerenin arasına bir bez koyup 20 dk demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder