3 Ekim 2018 Çarşamba

Havuçlu Üzümlü Pilav

Havuçlu Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 büyük havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Havuçlu Üzümlü Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Kuş üzümlerini 30 dk sıcak suda bekletelim.
  2. Havucu rendeleyelim yada robottan geçirelim.
  3. Pirinçleri bol suda birkaç kez yıkayıp, süzülmeye bırakalım.
  4. Tencereye zeytinyağını alıp havuçları suyunu çekene kadar soteleyelim.
  5. Tereyağı ve pirinci ekleyip 5 dk kavuralım.
  6. Üzüm, nohut, tuz ve suyu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  7. Tüm suyunu çekince kapakla tencerenin arasına bir bez koyup 20 dk demlenmeye bırakalım.
    Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template