Elmalı Tart
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- Hamur için
- 1 adet yumurta
- 100 gr tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
- Elmalı Harç İçin
- 3 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçin
- 1 çay bardağı kırık ceviz
- Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
İlk olarak elmalı harcı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Elmaları rendeleyip, tencereye alalım.
Üzerine şekeri ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Tamamen suyunu çekince cevizi ve tarçını ekleyelim.
Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
Bu aşama lütfen unu birden eklemeyin, hamurunuz dağılır.
Azar azar ekleyip yoğurun.
İki ayrı top hazırlayıp hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
İki parça yağlı kağıt arasına taban hamurunu koyup merdane ile açalım. (bu şekilde çok kolay açılır)
Açtığımız hamuru elimize alarak degıl, yağlı kağıdı kalıba ters çevirerek yerleştirelim.
Elimizle bastırarak hamurun kenarlarını düzeltelim.
Çatalla hamuru delelim çok kabarmasın.
Elmalı harcı yayalım.
Üst için hamuru yine iki yağlı kagıt arasında açalım.
Kağıdı ters çevirerek elmalı harcın üzerine kapatalım.
Hamuru elimizle düzeltelim.
Çatalla heryerini delelim yada rulet ile üzerinden geçelim ki eşit kabarsın.
Hafifçe yumurta sarısı sürelim.
190 derece fırında 30-35 dk pişirelim.
Fırından çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder