17 Ekim 2018 Çarşamba

Şerit Açma Tarifi


Şerit Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için
  • 50 gr tereyağ
  • Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı zeytinyağ
  • Susam, çörekotu, haşhaş, çekirdek vb.

Şerit Açma Tarifi Yapılışı

Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
Üzerini örtüp 10 dk bekletelim.
Zeytinyağını, unu ve tuzu ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtüp 45 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.
Bezelerin üzerine 1 çay kaşığı tereyağ koyalım.
Bir bezeyi alıp elimizle bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Hamura bıçakla şeritler çizip, rulo yapalım.
Ruloyu kendi etrafında dolayıp, tepsiye alalım.
Tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım.
Yumurta sarısı, pekmez ve zeytinyağını karıştırıp açmaların üzerine sürelim.
Yumurtasını sürünce dilediğiniz şeyleri susam, çörekotu vb. serpiştirin.
200 derece ön ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template