Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 5-6 dal yeşil soğan
- 5-6 adet minik domates
- 2 adet salatalık
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı
Kuru soğan ve biberi kavuralım.
Salçayı ekleyip 2 dk daha kavurup altını kapatalım.
Tüm malzemeleri minik minik doğrayıp kenara alalım.
Bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslayıp üzerini kapatalım.
5 dk bekleyen bulguru 7-8 dk yoğuralım.
Salça ve soğanı ekleyelim karıştıralım.
Baharat ve sebzelerini ekleyip harmanlayalım.
Son olarak kalan yarım çay bardağı zeytinyağ, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyelim.
Bekletmeden servis edelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder