8 Kasım 2018 Perşembe

Ekşi Mayalı Kuru Gevrek


Ekşi Mayalı Kuru Gevrek

Ekşi Mayalı Kuru Gevrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 70 gr aktif ekşi maya
  • 350 gr un
  • 50 gr tereyağ
  • 50 gr zeytinyağ
  • 15 gr şeker
  • 6 gr tuz
  • 245 ml süt
  • 50 gr tohum, tahıl ve çekirdek karışımı ( yulaf, susam, keten tohumu, haşhaş, çekirdek, çörekotu karışımı)

Ekşi Mayalı Kuru Gevrek Tarifi Yapılışı

Tuz ve tohumları kenara ayıralım.
Kalan malzemelerin hepsini 7-8dk yoğuralım.
1 saat sonra tuz ve tohumları ekleyip tekrar yoğuralım.
Tuzunu eklediğimiz hamuru 1saat sonra tekrar yoğuralım.
Mayalanması için ılık biryere koyalım.
Hamur 2, 5 katı kadar olunca buzdolabına kaldıralım.
24 saat buzdolabında dinlensin.
Süre dolunca hamuru ılık bir yere alalım ve oda ısısına gelmesini bekleyelim.
Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar keselim.
Kestiğimiz parçaları ince uzun rulo yapalım ve minik parçalara bölelim.
Bu minik parçaları isterseniz yuvarlayın, isterseniz olduğu gibi tepsiye dizin.
200 derece fanlı fırında 25 dk pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kuruları tekrar 150 derece fırında 35 dk pişirin.
Fırın soğuyana kadar içinde kalsın çıkarmayın.
Afiyet olsun. 
Not: Ekşi mayası olmayanlar aynı malzemeye 1 paket instant maya ekleyip güzelce yoğursun. 2, 5 -3 katı mayalandırsın. Buzdolabına kaldırmadan şekil verip pişirme aşamalarını uygulasın.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template