6 Kasım 2018 Salı

Süt Reçeli


Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Süt Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye süt ve şekeri alıp kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra kabartma tozunu ilave edelim.
  3. Kabartma tozunu ilave ettikten sonra süt köpürecek ve kabaracak o sebeple mutlaka derin tencere olmalı.
  4. Sütü dibi tutmaması için ara ara karıştıralım.
  5. Koyulaşıp renk almaya başlayınca sürekli karıştıralım.
  6. Tamamen kıvam alınca altını kapatalım.
  7. Kavanoza alalım.
  8. 2 saat buzdolabında bekletelim.
    Bu malzemeden benim 330 gr süt reçelim oldu.
    Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template