Renkli Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet salatalık
- 2 adet mor havuç
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tane hardal
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı mısır
- 5-6 dal dereotu
- 1 kahve fincanı ceviz
- 3 su bardağı yoğurt
- Tuz
Renkli Salata Tarifi Yapılışı
Patatesleri haşlayalım. Soğuyunca çatalla ezelim.
Salatalığı rendeleyelim, hardalı ekleyelim.
1 su bardağı yoğurdu ekleyip karıştıralım.
Mor havuçları ve sarımsağı rendeleyelim.
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alalım.
Havuçları suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğuyunca 1su bardağı yoğurt ve tuz ekleyip karıştıralım.
Turuncu havuçları ve sarımsağı rendeleyelim.
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alalım.
Havuçları suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğuyunca 1su bardağı yoğurt ve tuz ekleyip karıştıralım.
Üzerini mısır, dereotu ve ceviz ile süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder