Malzemelerimiz
5-6 adet kemer patlıcan
8-10 adet sivri biber
300-400 gr kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber şalçası
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kemer patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin.
Ardından patlıcanları diklemesine kesin.
Bir taraf kalın bir taraf ince olacak şekilde.
Kalın tarafın içini hafifçe oyun ve tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın.
Her tarafını zeytinyağıyla yağlayın ve fırın tepsisine koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sos tenceresinde incecik doğranmış soğanlarla kıymayı suyunu çekene kadar soteleyin.
Domates, salça ve baharatlarını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların oyduğunuz kısımlarına yerleştirin.
Üzerlerine domates dilimleri ve biberleri koyup tekrar fırına sürün.
Artan sosu üzerlerine dökebilirsiniz.
Patlıcanlar yumuşacık olana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder