Malzemelerimiz
1 paket yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
İç malzemesi için;
Peynir, dereotu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı
Yoğurtla zeytinyağını iyice çırpın, bir yufkayı önünüze alın, bu yoğurtlu sostan her yerine sürün. Üzerine bir yufka ekleyip buna da sostan sürün ve yufkayı eşit şekilde sekize bölün.
Çift katlı küçük üçgen yufkalarımız olacak.
Yufkanın geniş tarafına iç malzememizi koyup rulo sarıyoruz.
Tüm yufkalarımıza aynı işlemi uyguluyoruz.
Yağlanmış tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 240 derece fırında altı üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu böreği fazla hazırlayıp buzluğunuza atabilirsiniz, misafiriniz gelince hemen fırına atıp pişirebilirsiniz.
Yeni hazırlanmıştan farksız oluyor.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder