500 gr havuç
1 paket finger bisküvi
1 çay bardağı ceviz
1 büyük su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı margarin
SÜSLEMEK İÇİN
Renkli şeker
Hindistan cevizi
Ince çekilmiş ceviz
Margarini tavaya alıp havuçları ekleyin üzerine şekeri dökün ben yarım çay bardağıda su ekliyorum ve suyunu çekene kadar pişiriyorum ocaktan almadan ceviz ve tarçınını ekleyip bir dakika kadar daha ateşte tutup altını kapatıyorum rondoda çekmiş olduğum bisküvileri ekleyip bir çatal yardımıyla homojen bır hamur olana kadar karıştırıp soğumaya bırakıyorum. Soğuduktan sonra elimi hafif yağlayıp yuvarlak toplar yapıp ceviz renkli şeker hindistan cevizi neye istiyorsanız ona bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder