Yumuşacık nefis bir bazlama tarifi var bugün, kesinlikle çok pratik ve lezzetli.....
Malzemelerimiz
1 su bardağı süt,
1 paket yaşmaya,
1 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
Pişen Bazlamaların yağlamak için
Tereyağ
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip eritiyoruz ve 10 dk bekliyoruz.
Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım unu eklerken arada tuzu eklemeyi unutmayalım.
1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım mayalanan hamuru 6 bezeye ayıralım.
Bezeleri unlayıp elimizle bastırarak 1 cm kalınlığında açalım bir havlunun üzerinde 20 dk bekletelim orta yüksek ateşte tavayı kızdırıp ekmeği arkalı önlü pişirin .
0 yorum:
Yorum Gönder