26 Ağustos 2014 Salı

Kepekli Bazlama

Merhabalar,
Yumuşacık nefis bir bazlama tarifi var bugün, kesinlikle çok pratik ve lezzetli.....

Malzemelerimiz

1 su bardağı süt,
1 paket yaşmaya,
1 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un

Pişen Bazlamaların yağlamak için
Tereyağ

Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip eritiyoruz ve 10 dk bekliyoruz. 
Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım unu eklerken arada tuzu eklemeyi unutmayalım. 
1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım mayalanan hamuru 6 bezeye ayıralım. 




Bezeleri unlayıp elimizle bastırarak 1 cm kalınlığında açalım bir havlunun üzerinde 20 dk bekletelim orta yüksek ateşte tavayı kızdırıp ekmeği arkalı önlü pişirin .


Pişen ekmeğin heriki tarafınıda yağlayın.



Afiyet olsun ..


Sevgilerimle .....

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template