31 Ağustos 2014 Pazar

Patatesli Sarmal Poğaça



Malzemelerimiz

1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
1 paket instant maya
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerini süslemek için;
çörekotu

İç malzemesi
4 adet patates
1 kırmızı biber
4-5 dal taze soğan
1 kuru soğan
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı




Hazırlanışı
Hamur malzemelerini hepsini bir kapta karıştırın .
30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken patatesleri küp küp doğrayıp buharda haşlayın soğanları ve biberleri doğrayıp zeytinyağında soteleyin haşlanmış patatesleri ekleyip baharatlarını serpin altını kapatın.
İç malzeme soğuyunca poğaçaları yapmaya başlayabilirsiniz .
Hamurdan cevizden biraz daha büyük hamurlar koparın oval şekilde açın açtığınız hamuru şeritler halinde kesin patatesli içten koyup yan yan sarın sonrada kendi etrafında dolayın .
Daha açıklayıcı olsun diye şeklide koydum .
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

Sevgilerimle..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template