28 Ağustos 2014 Perşembe

Sosyete Mantısı

MALZEMELERIMIZ

  • 4 adet yufka
  • 500 gr kuzu kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için


  • 1 buyuk kase Yoğurt
  • 2 dişSarımsak
  • Nane 
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz



Soğan ve kıymayı kavurup bir yemek kaşığı salça ekleyerek biraz daha kavuralım. 
Son olarak tuz ve biberini ekleyip soğumaya bırakalım.

Bir tüm yufkayı serip her yerine yoğurt sürelim. 

Soğumuş olan harçtan koyup rulo şeklinde saralım. 
Sonra kendi etrafında dolayalım. 
Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. 
2 diş sarımsağı ezip yoğurda ekleyelim tuzunuda ilave edip karıştıralım.
Cezvede bir miktar yağı kızdırıp nane ve pulbiberi yakalım.
Hazır olan börekleri servis tabağına alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek, pul biber ve nane  gezdirelim. 
Afiyet olsun…


Sevgilerimle


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template