- 4 adet yufka
- 500 gr kuzu kıyma
- 2 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Karabiber
- Tuz
- 1 buyuk kase Yoğurt
- 2 dişSarımsak
- Nane
- Pulbiber
- Sıvı yağ
- Tuz
Son olarak tuz ve biberini ekleyip soğumaya bırakalım.
Bir tüm yufkayı serip her yerine yoğurt sürelim.
Soğumuş olan harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
Sonra kendi etrafında dolayalım.
Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
2 diş sarımsağı ezip yoğurda ekleyelim tuzunuda ilave edip karıştıralım.
Cezvede bir miktar yağı kızdırıp nane ve pulbiberi yakalım.
Hazır olan börekleri servis tabağına alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek, pul biber ve nane gezdirelim.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder