- 3 adet yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı ajvar sos
- 200 gr ezine peyniri
- 100 gr küp doğranmış sucuk
Hazırlanışı
30 cm lik Teflon tavayı tereyağ ile yağlayalım.
Ilk yufkayı Tavaya ortalı şekilde serelim.
Ikinci yufkayı ufak ufak parçalara ayıralım yarısını tavaya yayalım tereyağ ve yoğurt sürüp ajvar sosu yayalım kalan parçaları üzerine serip tekrar yağ ve yoğurt sürelim.
Ufaladığımız peynırleri yayıp 3. Yufkanın yarısını parçalayıp üzerine kapatalım.
Son olarak sucuklarımızı yerleştirip kalan yufkalar ile üzerini örtelim.
Tavanın kenarına taşan yufkaları iç kısma örtüp heryerini tereyağ ile yağlayalım.
Her yeni yufka katında mutlaka ince olarak tereyağ ve yoğurt kullandım.
Orta ateşte önce ilk yüzünü pişiriyoruz sonra bir tabak yardımıyla ters çevırıp diğer yüzünü pişiriyoruz .
Afiyet olsun.
Sevgilerimle ...
0 yorum:
Yorum Gönder