11 Eylül 2014 Perşembe

Alman Pastası Tarifi

Hamur malzemesi:
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
Aldığı kadar un

Krema malzemeleri:
1 paket kakaolu pasta kreması
Süt

Üzeri için:
Çikolata sos
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 1 saat mayalandırın.
Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
190 derece fırında altları kızarana kadar pişirin.
 Soğuyunca aralarını bıçakla kesip kremayı sıkın.
Üzerine çikolata sos gezdirip pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template