200 gr kelebek makarna
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos malzemesi;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
İç malzemesi;
300 gr tam yağlı beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Kelebek makarnayı az tuzlu kaynamış suda haşlayın.
Yumuşayınca süzün, 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Sos malzemelerini geniş bir kaba alıp çırpın.
Büyük yuvarlak borcamın tabanını yağlayın.
İlk yufkayı kenarları dışarıya taşacak şekilde serin, sostan üzerine gezdirin.
2. yufkayı 4-5 parçaya ayırarak tepsiye yerleştirin.
Her yerine sostan gezdirin.
Haşladığımız makarnaları yufkaların üzerine serin ve sostan üzerine gezdirin.
3. yufkayı parçalayıp koyun, soslayın.
Üzerine peynirli içi koyup son yufkayı da parçayıp yerleştirin ve soslayın.
Kenara taşan yufkaları üzerine kapatın ve dilimleyin.
Kalan sosu üzerine gezdirin, yumurta sarısını sürün.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Kalın bir börek oluyor içi pişmez diye korkmayın pişiyor.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder