7 Eylül 2014 Pazar

Antep Fıstıklı Şam Tatlısı



 Malzemelerimiz
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu

Arası için
1 su bardağı Antep fıstığı içi

Şerbet malzemeleri
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 portakalın suyu

Üzeri için
Hindistan cevizi
Antep fıstığı

Hazırlanışı
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz su ve şekeri 10 dk kaynatın.
Portakal suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatın, altını kapatın.
Portakal aroması tamamen damak tadınıza bağlı isterseniz portakal suyu yerine birkaç damla limon kullanabilirsiniz.
İrmik, şeker ve kabartma tozunu hamur kabında harmanlayın 1 su bardağı yoğurdu ekleyip karıştırın.
Oldukça koyu bir hamur olacak zaten istediğimizde bu büyük yuvarlak borcam tepsiyi yağlayın, hamurun yarısını borcama boşaltın.
 Antep fıstıklarını serpin kalan hamuru üzerine döküp kaşıkla yayın.
180 derece fırında alt üst nar gibi kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlımızı 3-4 dk bekletiyoruz, ilk sıcaklığı geçsin diye.
 İstediğiniz şekilde dilimleyin ve ılık olan şerbeti üzerine dökün.
 Bu şekilde 2-3 saat beklemesi uygun oluyor.
Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template