7 Eylül 2014 Pazar
Antep Fıstıklı Şam Tatlısı
Malzemelerimiz
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Arası için
1 su bardağı Antep fıstığı içi
Şerbet malzemeleri
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 portakalın suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Hazırlanışı
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz su ve şekeri 10 dk kaynatın.
Portakal suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatın, altını kapatın.
Portakal aroması tamamen damak tadınıza bağlı isterseniz portakal suyu yerine birkaç damla limon kullanabilirsiniz.
İrmik, şeker ve kabartma tozunu hamur kabında harmanlayın 1 su bardağı yoğurdu ekleyip karıştırın.
Oldukça koyu bir hamur olacak zaten istediğimizde bu büyük yuvarlak borcam tepsiyi yağlayın, hamurun yarısını borcama boşaltın.
Antep fıstıklarını serpin kalan hamuru üzerine döküp kaşıkla yayın.
180 derece fırında alt üst nar gibi kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlımızı 3-4 dk bekletiyoruz, ilk sıcaklığı geçsin diye.
İstediğiniz şekilde dilimleyin ve ılık olan şerbeti üzerine dökün.
Bu şekilde 2-3 saat beklemesi uygun oluyor.
Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder