7 Eylül 2014 Pazar
Yalancı Boyoz
Malzemelerimiz
3 adet yufka
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
İç malzemesi için;
Labne peyniri
Islatmak için;
200 ml maden suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
İlk olarak bir yufkayı tezgaha serelim.
Yarım su bardağı yağı ve yarım su bardağı suyu bir bardakta çırpalım yufkamızın her yerine sürelim.
İkiye katlayalım tekrar her yerine bu karışımdan sürelim.
4 eşit üçgene bölelim ve geniş kısımlarına peyniri koyup kenarlarını katlamadan rulo saralım.
Kendi etrafında dolayalım.
Tüm yufkalara tek tek aynı işlemi uygulayalım.
Toplam 12 adet boyoz elde edeceğiz.
Bu boyozları kenarları yüksek bir kaba sıkıca yerleştirelim.
Üzerlerine sodayı, yağı ve suyu eşit olacak şekilde dökelim.
Börekler su içinde yüzecek endişeye gerek yok.
24 saat bu şekilde buzdolabında bekletelim.
Süre dolunca aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
3 adet yufka
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
İç malzemesi için;
Labne peyniri
Islatmak için;
200 ml maden suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
İlk olarak bir yufkayı tezgaha serelim.
Yarım su bardağı yağı ve yarım su bardağı suyu bir bardakta çırpalım yufkamızın her yerine sürelim.
İkiye katlayalım tekrar her yerine bu karışımdan sürelim.
4 eşit üçgene bölelim ve geniş kısımlarına peyniri koyup kenarlarını katlamadan rulo saralım.
Kendi etrafında dolayalım.
Tüm yufkalara tek tek aynı işlemi uygulayalım.
Toplam 12 adet boyoz elde edeceğiz.
Bu boyozları kenarları yüksek bir kaba sıkıca yerleştirelim.
Üzerlerine sodayı, yağı ve suyu eşit olacak şekilde dökelim.
Börekler su içinde yüzecek endişeye gerek yok.
24 saat bu şekilde buzdolabında bekletelim.
Süre dolunca aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder