4 Eylül 2014 Perşembe

Arnavut Böreği Tarifi

Malzemelerimiz
500 gr un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su veya süt
2 yemek kaşığı nişasta

Arasına sürmek için;
Zeytinyağı

İç malzeme;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için;
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
500 gr undan iki yemek kaşığı ayırın.
 Tuzu ve zeytinyağı ekleyin.
 Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
30 dakika dinlenmeye bırakın.

Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kıymayı ve soğanı kavurun. Salçasını ve baharatını ekleyip altını kapatın, soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurumuzu 14 bezeye ayırın.
Ayırdığınız 2 kaşık un ve nişastayı karıştırın.
Bu karışımla her bezeyi tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın zeytinyağı sürüp 2 adet 7′ li grup yapın.
En üst katlara yağ sürülmeyecek.

Arasına zeytinyağı sürdüğümüz hamurdan ilk grubu tepsi büyüklüğünde açın.
 Tepsiye serin ve hazırladığımız iç harcı hamurun üzerine yayın.
 İkinci grubu da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine kapatın.
Bıçakla dilimleyip 2 yemek kaşığı yoğurtla iki yemek kaşığı zeytinyağı karıştırıp hamurun üstüne sürün.
200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
 Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template