4 Eylül 2014 Perşembe
Pırasalı Katmer Börek
Malzemelerimiz
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
1 kilo pırasa
1 büyük kuru soğan
1 kase yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Arasına sürmek için;
Erimiş terayağı
Hazırlanışı
2 su bardağı sütü ve 1 yumurtayı hamur yoğurmaya kabına alalım.
Un, tuz ve kabartma tozu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan ancak sert olmayan bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
Soğan ve pırasayı halka halka incecik doğrayalım.
Zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
Tuz ve karabiberini ekleyip altını kapatalım.
Tamamen ılıyınca yoğurdu ekleyelim.
(Pırasanın yeşil kısımlarını da kullanıyoruz)
Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.
2 tane 6′lı grup yapalım.
6 tane böreğin alt kısmı, 6 tane üst kısmı için kullanacağız.
İlk bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Üzerine terayağı sürelim.
İkinciyi açıp ilk hamurun üzerine serelim, tekrar yağlayalım.
3-4-5. bezeleri de aynı şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açıp yağlıyoruz ve üst üste koyalım.
En son üzerine koyduğumuz 6. hamura yağ sürmeyelim, diğer 6′lı bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
İlk 6′ lı grubumuzu merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye serelim.
Yoğurtlu pırasalı içimizi tepsiye yayalım.
Diğer 6′lı hamur grubumuzu açıp üzerlerine kapatalım.
Alttaki hamurun taşan yerlerini içe doğru büküp böreğimizi dilimleyelim. Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı tereyağı çırpalım.
Böreğimizin her yerine sürelim.
Böylece nar gibi kızaracak.
190 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca üzerini havlu ile sarıp 15 dakika dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle....
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
1 kilo pırasa
1 büyük kuru soğan
1 kase yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Arasına sürmek için;
Erimiş terayağı
Hazırlanışı
2 su bardağı sütü ve 1 yumurtayı hamur yoğurmaya kabına alalım.
Un, tuz ve kabartma tozu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan ancak sert olmayan bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
Soğan ve pırasayı halka halka incecik doğrayalım.
Zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
Tuz ve karabiberini ekleyip altını kapatalım.
Tamamen ılıyınca yoğurdu ekleyelim.
(Pırasanın yeşil kısımlarını da kullanıyoruz)
Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.
2 tane 6′lı grup yapalım.
6 tane böreğin alt kısmı, 6 tane üst kısmı için kullanacağız.
İlk bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Üzerine terayağı sürelim.
İkinciyi açıp ilk hamurun üzerine serelim, tekrar yağlayalım.
3-4-5. bezeleri de aynı şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açıp yağlıyoruz ve üst üste koyalım.
En son üzerine koyduğumuz 6. hamura yağ sürmeyelim, diğer 6′lı bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
İlk 6′ lı grubumuzu merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye serelim.
Yoğurtlu pırasalı içimizi tepsiye yayalım.
Diğer 6′lı hamur grubumuzu açıp üzerlerine kapatalım.
Alttaki hamurun taşan yerlerini içe doğru büküp böreğimizi dilimleyelim. Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı tereyağı çırpalım.
Böreğimizin her yerine sürelim.
Böylece nar gibi kızaracak.
190 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca üzerini havlu ile sarıp 15 dakika dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder