23 Eylül 2014 Salı

Barbunya Pilaki Tarifi

Malzemelerimiz

  • 2 su bardağı taze barbunya içi
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
Soğan ve sarımsakları doğrayıp tencereye ekleyin.
Havuçları küp küp doğrayıp ,kırmızı biberi doğrayıp tencereye alın.
Domates,salça,karabiber ve şekeri ekleyip 5 dk pişirin.
Barbunyaları ekleyip üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su koyun.
Düdüklü tencerede ortalama 20 dk pişirin.
Afiyet olsun .
Sevgilerimle

2 yorum:

  1. Bende Barbunyayı düdüklü tencerede pişirenlerdenim. Ellerinize sağlık sanki benim için pişirmişiniz.
    Sevgiler
    Birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen düdüklü tencere elim ayağım benım sevgılerımle çok teşekkurler

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template