2 Eylül 2014 Salı

Beşamel Soslu Tavuk Sarma


Malzemelerimiz
5 adet tavuk sarma
Yarım çay bardağı küp doğranmış sucuk
1 adet patates
1 adet havuç
1 avuç bezelye
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Beşamel sos için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz

Hazırlanışı
Havuç ve patatesleri küp doğrayın, bezelyeleri de içine ekleyip 10 dakika buharda haşlayın.
Yoğurt, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Bu karışıma tavukları bulayıp yarım saat bekletin.
Bekleyen tavukları kesme tahtasına serin ve içlerine küp doğranan sucuk, şerit doğranmış kapya biber ve hazırladığımız garnitürden koyup rulo şeklinde sarın.
Kürdanlar ile tutturun.
Tavukları fırın tepsisine koyup artan garnitürleri ve biberleri aralarına serpin.
240 derece fırında pişmeye bırakın.
Kendi suyu ve yağı yeterli gelecektir.
Pişmeye yakın beşamel sosu hazırlayın.
1 yemek kaşığı yağda unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ekleyin topaklanmasın diye sürekli karıştırın.
Koyulaşınca bir miktar tuz ekleyip altını kapatın.
Pişmeye yakın olan tavuk sarmaların üzerine dökün 5-10 dakika sonra tavukların üzeri kızaracaktır.
Kızarınca fırını kapatın ve 5-10 dakika fırında dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle ..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template