2 Eylül 2014 Salı
Börülce (Acebek) Konservesi
Malzemelerimiz
1 kilo börülce
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 kırmızı biber
Tuz
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Börülceleri ayıklayıp çok küçük olmayacak parçalara bölelim.
Tuzlu su ile yıkayıp süzgeçe alalım.
Tencereye zeytinyağını alıp sarımsakları ezip ,biberi doğrayıp ekleyelim.
1-2 dk soteleyelim.
Börülceleri ve domatesleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarını kaynamaya bırakalım
Domatesler suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca kavanoza doldurup kaynamakta olan kapak ile kapatıp ters çevirelim.
24 saat yerinden kaldırmadan bekletelim.
Güneş görmeyen,serin biryerde muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiler..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder