2 Eylül 2014 Salı

Taze Fasulye Konservesi

Malzemelerimiz
1 kg taze fasulye
2 adet domates
1 tatlı kaşığı Tuz

Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp ,istediğiniz buyuklukte doğrayın.
Kaynamış tuzlu suya fasulyeleri ekleyip 5-10 dk haşlayın.
Temizleyip kuruttuğunuz kavanozun alt kısmına doğradığınız domatesten yerleştirin.
Domatesin üzerine 1 kepçe haşlama suyundan koyup fasulyelerden ekleyin .
Üstüne tekrar domates dizin.
1 bıçak yardımıyla kavanozu hafifçe karıştırıp fazla havasını alın.
Boşlukların dolması için tekrar haşlama suyundan koyalım.
Kavanozun üzerinden 1 parmak boşluk kalacak şekilde kapağını kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayalım.
Düdüklü tencerenin tabanına temiz bir bez yerleştirin.
Kavanozları tencereye dizin.
Kaynarken çarpıp kırılmaması için kavanozların arasınada bez yerleştirin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30 dk kaynatın.
Tencereden çıkarınca ters çevirip 1 gün o şekilde bekletin.
Normal tencere kullanacaksanız kavanozları en az 1 saat kaynatmalısınız.
Kapaklar mutlaka yeni ve temiz olmalı.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle...




0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template