2 Eylül 2014 Salı
Kışlık Domates Sos Yapımı
Malzemelerimiz
5 kilo domates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tuz
Baharat
Hazırlanışı
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Tencereye zeytinyağını alıp domatesleri ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Bu aşamada damak zevkinize uyan baharatlardan ekleyebilirsiniz.
Karabiber,kekik,nane ve fesleğen olabılır.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarını kaynatın .
Kaynayan domatesleri kavanoza boşaltıp vakit kaybetmeden kaynamakta olan kapağı hemen sıkıca kapatıp ters çevirin.
Kalan domateslerede aynı işlemi uygulayın.
Tüm malzeme bitene kadar Ocak açık kalacak kapaklarda kaynamaya devam edecek.
Ters çevirip koyduğunuz kavanozları 24 saat yerinden oynatmıyoruz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder