- 400 gr az yağlı kuzu et
- 4 adet patates
- 1 kase koyu kıvamlı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yeşil biber
- Kuru nane(süslemek için)
- Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağ
12 Eylül 2014 Cuma
Çökertme Kebabı Tarifi
Hazırlanışı
Etimizi istediğimiz boyutta doğrayalım.
Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım.
1 diş sarımsak ve etleri alıp yüksek ateşte soteleyelim.
Biber ,domates,salça ve baharatını ekleyip pişmeye bırakalım.
Patatesleri çok ince doğrayıp bol suda yıkayıp nişastasını akıtalım.
Ben julyen rende kullandım.
Yıkayıp iyice kuruladıgımız patatesleri bol yağda kızartıp servis tabağına alalım.
1 diş sarımsağı ezip yoğurda ekleyelim .
Patateslerin üzerine yoğurdu yayalım.
En üstede etleri yerleştirip kuru nane ile tabağım renklendirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder