12 Eylül 2014 Cuma

Çökertme Kebabı Tarifi


Malzemelerimiz

  • 400 gr az yağlı kuzu et
  • 4 adet patates
  • 1 kase koyu kıvamlı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yeşil biber
  • Kuru nane(süslemek için)
  • Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ
Hazırlanışı
Etimizi istediğimiz boyutta doğrayalım.
Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım.
1 diş sarımsak ve etleri alıp yüksek ateşte soteleyelim.
Biber ,domates,salça ve baharatını ekleyip pişmeye bırakalım.
Patatesleri çok ince doğrayıp bol suda yıkayıp nişastasını akıtalım.
Ben julyen rende kullandım.
Yıkayıp iyice kuruladıgımız patatesleri bol yağda kızartıp servis tabağına alalım.
1 diş sarımsağı ezip yoğurda ekleyelim .
Patateslerin üzerine yoğurdu yayalım.
En üstede etleri yerleştirip kuru nane ile tabağım renklendirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle





0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template